Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Návrh nové podoby Evropské unie

27. 6. 2017 v 19:14 | Kategorie: Rychlé zprávy < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

můj radikální přístup v rámci úprav Evropské unie (dále jen "EU" nebo "Evropský stát") není žádným tajemstvím. Proto si dnes ukážeme konkrétní plán, obraz praxe, tedy jak by EU měla vypadat, fungovat. Jak vnitřně, tak i zvenku. Upozorňuji, že se jedná o kompletní přestavbu. Ovšem bez duchovního podtextu (jak určitě mnozí rádi "slyší"). Pojďme si celou věc alespoň přiblížit. Ptejte se, pokud vám není cokoliv jasné...

- vnitřní hranice EU neexistují (jsou pouze vnější)
- EU tvoří jediný stát s jednou (demokraticky zvolenou) vládou
- vlády ani hlavy původních států neexistují
- lze říci, že národy si svou identitu zachovat mohou (to politice nijak nevadí)
- původní podoba jednotlivých států také zrušena
- lidé volí konkrétní osobnosti do parlamentu EU
- politické strany tak neexistují (existují pouze konkrétní politické představy jednotlivců politiků)
- pokud někdo bude zakládat politická uskupení, strany, bude zadržen evropskou policií
- následně se volí premiér a nezapomíná se ani na prezidenta unie
- v EU je tedy poslanecká sněmovna, senát unie překontrolovává fungování sněmovny unie
- Evropský stát (EU) je tedy jediným státem, s jednou vládou, parlamentem, armádou, stejně tak i prezidentem
- úřední jazyk stanoven na - angličtina (po celé Evropě)
- měna stanovena na - €uro
- "Eurozóna" neexistuje - je pouze jeden stát EU a neexistují žádné "poddruhy států EU" (ani nic podobného)
- všechny státy Evropy musí držet pospolu vždy a to i v krizi - a to tak, že doslova tvoří jeden jediný stát (což je rozdíl oproti třeba USA, kde stále existují jisté hranice mezi menšími státy USA)
- celou věc lze připodobnit - jakoby například ČR rozšířila hranice a oblast své působnosti na doslova celou Evropu
- totéž platí i pro oblast soudnictví
- sjednocují se zde i oblasti školství, stejně tak i policie
- je ještě více rychlejší, snadnější, průhlednější obchodování
- armáda je rozhodně rychlejší a celkově silnější
- organizace NATO je rozpuštěna ve prospěch Evropského státu (všechny armádní síly jsou pouze "v rukou" unie)
- jednota platí (samozřejmě) i v případě hospodaření (existuje pouze jedno ministerstvo financí, hospodaření a to je v hlavním městě EU)

Závěrem... z výše uvedeného je zcela jasné, že Evropský stát /EU/ významně ušetří díky totálnímu hromadnému sjednocení Evropského kontinentu. Rovněž vedení bude průhlednější a především rychlejší ve svém rozhodování. A bezpochyby i obyčejným občanům se dostane kvalitnější (někdy i mnohem levnější) péče. A abychom nezapomněli... je jen jedna úroveň kvality pro celý Evropský stát a to platí pro všechny oblasti, jak lze působit.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

10 komentářů:

  1. Dotazy:

    1) Budou v tomto systému volení lidé i odvolatelní? Je to praktické, aby jim moc nestoupla do hlavy, nesměřovali k totalitě a s vědomím, že se pod nimi může kdykoliv zlomit větev, se opravdu snažili konat pro blaho lidí...
    Třeba ve Švýcarsku odvolatelnost funguje už několik století a je to jak ekonomicky, ekologicky i životní úrovní velmi vyspělý stát.

    2) Bude v Tebou navrhovaném evropském systému figurovat Velká Británie (tedy bude součástí jednotného EU státu) v souvislosti se současnou situací okolo Brexitu? Bude jí umožněno ponechat si libru jako měnu, která je silnější, a tím pro ně výhodnější, než euro?

    3)Bude hlavní město EU v Bruselu, nebo ve Štrasburku? Dnešní přesouvání z místa na místo je dost finančně nákladné.

    4)Zrušení NATO sebere USA možnost se efektivně bránit. Spíš bych uvítal vytvoření EU armády, která by fungovala souběžně s NATO.
    EU armáda by tak řešila přednostně evropské záležitosti (třeba obranu vnějších hranic), zatímco NATO by se věnovalo záležitostem spjatým s USA nebo mezinárodním. Každá s velmocí, EU, USA, Čína i Rusko by tak měla vojensky vlastní kartu na stole a měla by páku na ty ostatní, kdyby se rozhodly někoho územně obsadit nebo vyvolat válku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudu se zabývat detaily, takže jen tak krátce:

      k bodu 1:

      - vše funguje podobně jako v ČR, ale ve větším
      - čili normálně zcela demokratické volby (například jednou za čtyři roky)
      - detaily se stanoví až dojde k samotnému sloučení všech evropských zemí (i těch nečlenských)

      k bodu 2:

      - nejedná se o mně (jako navrhovatele)
      - kdyby to ale záleželo (teď) opravdu na mně, zahrnoval bych do Evropského státu i VB a vůbec všechny země, které se nachází na Evropském kontinentu (to je hodně důležité - ta přítomnost na kontinentu Evropa)
      - takže "brexit" mě v této souvislosti nezajímá
      - libru si nebudou moci nechat - v článku je jasně napsáno €uro (a to pro všechny oblasti Evropského kontinentu

      k bodu 3:

      - hlavní město bych nechal opravdu tam, kde se doposud nachází (nedělal bych v tom zmatky, "rošády")

      k bodu 4:

      - v této souvislosti by všechny (zdůrazňuji evropské) jednotky pod správou NATO byly rozpuštěny a plně převedeny pod jednotnou armádu EU (čili NATO už by nemělo důvod k existenci - co se týká Evropského státu; EU už by měla svou vlastní velkou evropskou armádu)
      - v této souvislosti mě zájmy USA nezajímají (zde se jedná o čistě evropské záležitosti)
      - NATO je zbytečné, jestliže jste schopni si vytvořit svou vlastní podobně silnou ne-li silnější (ale evropskou) armádu

      K bodu 4 se ještě vyjádřím níže u dalšího tvého komentáře...

      Vymazat
    2. 2) Takže na tomto návrhu se usneslo Společenství Antiků jako celek? EU stát by tedy zahrnoval všechny státy v Evropě, včetně třeba Švýcarska, Norska apod. a jeho přirozenou hranicí na východě by byl Ural, jenž je geograficky uznávanou hranicí Evropy (jestli to správně chápu)? Přejít ze silnější libry na slabší euro by bylo pro Brity nevýhodné. Ledaže by euro postupně posilovalo kurz směrem k libře, a Britové by mezitím omezili obchod se zahraničím, aby na tom tolik netratili - a až by mělo euro podobný kurz, jako libra, přijali by ho.

      3) Tedy hlavní město kde, Brusel, nebo Štrasburk?
      Případně proč?

      Vymazat
    3. - ano EU v mém podání znamená jediný stát a to o rozloze kontinentu známého (dnes) pod názvem Evropa
      - a to by bylo za předpokladu, že by se na tom všechny strany (předem) demokraticky dohodly (pak už není cesty zpět - zdůrazňuji)
      - říkáš "přejít z libry na euro a že to není pro Brity výhodné"
      - Britské království v mém podání již neexistuje (proto není na místě to zde vyzdvihovat); je POUZE Evropský stát (všichni a všechno jsou součástí jednoho velkého celku s jednou centrální mocí)
      - ostatní, dříve známé měny (jednotlivých bývalých států), jsou rozpuštěny (o tom se nediskutuje, tak to prostě je)
      - říkáš "Britové by mezitím omezili obchod se zahraničím"... znovu opakuji, je pouze Evropský stát a z tohoto hlediska Britové NEEXISTUJÍ
      - národ jednotlivých (bývalých) států sice přežívá, ale jen neoficiálně

      Dále...

      - zaměřuješ se na otázku týkající se hlavního města - to se ještě zváží...ale mohu Tě ujistit, že hlavní město Evropy bude přesně tam, kde to pro celý tento stát bude nejvýhodnější (zatím bych tuto otázku nechal otevřenou)

      Vymazat
    4. No, pokud přejdou ze silnější měny na slabší, tak logicky to pro ně výhodné nebude. Ty strany by se třeba demokraticky nedohodly.
      A zajímalo by mě, kdo teda rozhodne o tom, kde to hlavní město bude, a na základě čeho. Btw., to ověřování, že nejsem robot prostřednictvím aut mi přijde fakt zbytečný. Naťukání číselnýho kódu úplně stačilo. Tohle vypadá jako dětská hra a navíc to zpomaluje naši komunikaci.

      Vymazat
  2. Jinými slovy, k tomu čtvrtému bodu, dnes, když neexistuje jednotná EU armáda, tak musí evropské vojenské problémy často řešit NATO (byť s mandátem RB OSN, a Evropa se tak vzdává části své suverenity, zatímco v systému, který navrhuješ Ty, by se zase suverenity musely - alespoň vojensky - vzdát USA, které mají v NATO rozhodující slovo, a jejich problémy by řešila Evropa. Což by ji, pokud jde o zdroje, čas i finance dost vyčerpalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím ještě jednou,

      pojďme zas k čtvrtému bodu...

      - výše už jsem navrhoval, že Evropský kontinent by měl mít čistě svou vlastní evropskou armádu (NATO není v dané chvíli vůbec důležité)
      - a to tak, že evropské jednotky přítomné v NATO přejdou čistě pod správu Evropského státu (NATO se tak rozpadá a posiluje a urychluje se armádní činnost samotné Evropy)
      - zájmy USA nemusí Evropu vůbec zajímat
      - Evropany mají zajímat v prvé řadě jejich vlastní zájmy
      - myslím si, že za výše uvedených podmínek je NATO v podstatě zbytečné (pro všechny strany)

      Snad jsem se vyjádřil pro všechny jasně a srozumitelně.

      Vymazat
    2. Řešit přednostně evropské zájmy je ok. Bližší košile, než kabát. Ale kdyby nastal chaos nebo válka v USA, tak by nás to zajímat mělo. Vzhledem k tomu, že USA jsou jedna z největších světových ekonomik, tak jakákoliv krize nebo nestabilita tam se projeví i v Evropě (či jinde ve světě) - viz. roky 1929 nebo 2008 a finanční krize... Absence NATO by znamenala, že může najednou USA klidně napadnout třeba Severní Korea, sebrat jim místo v RB OSN a s kým pak bude zamýšlený EU stát na globální úrovni jednat a řešit politické záležitosti?

      Vymazat
    3. Je důležité upozornit, že v článku uvedený příklad nové podoby EU je opravdu prozatím jen teoretickým cvičením, ALE současně poukazuje na možné změny, které nastanou v budoucnosti po přeměně veškerého jsoucna "mou maličkostí". Čili uvedená informace o "EU" (stejně jako jiné podobné články) je z tohoto pohledu jen jakousi "zprávou" pro všechny okolo, řekněme jakýmsi varováním, co všechno může nastat, pokud se vy smrtelníci nezměníte. Říkám to přesně tak, jak to je. A to konkrétně já nepředpokládám, takže se pomalu ale jistě připravujte na podobné změny na zdejších stránkách (postupně) uváděné.

      Dále...

      - podobně jako je výše v článku řešena EU, dopadne celý zbylý svět (detaily neřeším - to přijde později)
      - takto budou sloučeny i USA s Evropou, Asií (a tak dále) - nechtěl jsem vás hned uvádět v nepříjemné pocity, které stejně přijdou tak jako tak (takže část po části, abys rozuměl)
      - tudíž se potvrzuje mnou řečené, že NATO se pro nadbytečnost rozpouští (stačí jedna armáda - v případě třeba nějakého terorismu či jiných nepříjemných vojenských akcí atd.)

      Teď už je to přesné ? Nebo stále něčemu nerozumíte ? Klidně se ptej milý Jane...

      Vymazat
    4. Mimořádná tvrzení vyžadují mimořádné důkazy.
      Pokud mi někdo tvrdí, že je bůh, ale není schopen
      a dokonce ani ochoten mi to dokázat, pak nevidím jediný důvod, proč bych tomu měl věřit. Je to, jako by Einstein někomu řekl ,,já nemusím nikomu dokazovat, že teorie relativity platí, vy dokažte, že neplatí". To se ale nestalo. Měl hypotézu, musel předložit důkazy. Předveď důkaz, ukaž kouzlo, cokoliv čím dokážeš svoje schopnosti. Do té doby nemám důvod věřit, že to, co tu píšeš, je čímkoliv víc, než snahou o sepsání bizarního fantasy, nebo dobře promyšleným trollingem ;)

      Vymazat