Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Náboženská hnutí, sekty, duchovní společnosti

24. 6. 2017 v 11:49 | Kategorie: Duchovní život < | Autor: Lukáš Přibyl <

Milí čtenáři,

jak "správně" žít vám po celé generace nabízí mnohé organizace světa. Podle jakého "návodu" se nejlépe orientovat, to už s jistotou mnohým jasné není. A ani jasné být nemůže. Velká většina společností je totiž založena především na získávání dalších a dalších členů, na základě čehož mají taková seskupení větší a větší moc. Jsou si vědomi, že bez stoupenců nedokáží změnit nic nebo téměř nic. Své "ovečky" mnohdy využívají ke svým osobním cílům a neposkytují jim žádný vyšší duchovní smysl. Zájemci se pak utápějí v nedůležitých různě ozdobených rituálech či téměř bezvýznamných snahách, domnívajíc se, že se dočkají jakéhosi povznesení (a podobně). Duchovní společnosti se tak mění téměř nebo úplně v materialistickou organizaci s nízkými cíli. Konec konců potvrzením výše uvedených slov je zjištění, že organizace zatím nic opravdu významného neudělaly. A to je cílem změny !

Společenstvo Antikové /SA/ není založeno na získávání členů a ani je nepotřebuje. Samo vedení (tedy Já) je schopno (například) kompletní přeměny této planety pouhou svou vlastní vůlí a bez jakékoliv pomoci. Dostáváme se tedy k tomu nejdůležitějšímu a sice, že Stoupenci SA pracují čistě sami pro sebe, pro své posílení, vylepšení a zcela jistě ne pro vedení Společenstva.

S tím vším je důležité si uvědomovat, že pravá moc není v množství, ale ve vnitřní síle. A právě tu dnes a denně nabízí zdejší Společenstvo. Nechodí se takzvaně kolem horké kaše a jde se přímo k jádru věci. Spousta lidí se nechává snadno ovládnout na základě nějakých pocitů (a podobně) a to je právě špatně. Naopak každý jedinec, než vstoupí do nějakého spolku, by si měl s jistým odstupem dělat "vlastní obrázek" a teprve po čase se případně přidat. 

Z výše uvedeného jste mohli rovněž vypochopit, že nejlepší je opravdu práce čistě sám za sebe a na sebe. Takže není nutná žádná organizace ani zvláštní pomoc. Co se týká /SA/ - Společenstvo vám sice nabízí jisté možnosti, ale současně nikoho do ničeho nenutí.

Naším heslem se tak stává "pracujte s odhalenými kartami".

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části Všeobecná diskuze bočního menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen pouze do Všeobecné diskuze.

S přáním pěkného dne, Autor

1 komentář: