Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Jak je vlastně správné se stavět k přistěhovalcům ?

7. 10. 2016 v 20:33 | Kategorie: Dějiny veškerenstva | Autor: Lukáš Přibyl

Milí čtenáři,

dlouhou dobu pozoruji, jak se velké části evropských občanů příčí postoje politiků jako například Angely Merkelové. Postoje těch, kteří jsou zodpovědní za nekončící příliv dalších a dalších lidí. Těch, co (údajně) hledají pochopení a bezpečí. Utíkají totiž před válkou, která se před časem rozohnila na východě  Euro-asie. Kde je pravda, kde je správné řešení ? Na které z výše nastíněných stran stojí vlastně právo ?

Ať už občané či politici, každý má kus skutečné pravdy. Obávám se však, že "bezpečné řešení" neexistuje. Na jedné straně tu máme nepsanou povinnost si pomáhat, být citliví k ostatním, co trpí. Pomáhat svým sousedům či lidem, co jsou jinak v životní nouzi a neodkopnout je jen proto, že máte strach z těch, kteří (možná někdy) přijdou s nimi. Nikdo z vás totiž neví, kdo další bude na řadě, kdo kdy bude potřebovat pomoc. 

Na straně druhé zde vždycky bude existovat riziko napadení...těmi, koho Angela Merkelová (a ostatní) přizvali (a to ať už přímo či nepřímo). Zatím neexistuje jakýsi "speciální filtr", s pomocí kterého byste rychle "oddělovali zrna od plevelu". Takže univerzální, spolehlivé řešení zatím není.

Ani sebelepší politika nikdy nezajistí bezpečné oddělení zločinců od těch, kteří jsou skutečně v nouzi. Bezpečné řešení tedy není...

Takže vám nezbývá nic jiného než následující:

- buď je přijmout a smířit se s rizikem napadení (a postupně je potom filtrovat - což se děje nyní)
- nebo nepřijmout nikoho a všechny (kdo se budou chtít vnutit násilím) zlikvidovat
- nebo přijmout všechny bez ohledu na následky

Nebylo by však dobré se do historie zapsat jako zlí, netolerantní lidé, ti, které nezajímá utrpení druhých. Zapomeňte na to, že ti přistěhovalci s sebou přinesou i teroristy. Terorismus je součástí světa jako den a noc. Smiřte se prostě s tímto rizikem, to nezměníte. Současně jsem si však jist, že nechcete fyzicky odstřelovat každého přistěhovalce, jen proto, že je přistěhovalec (a je tak podezřelý ve vašich očích). A také jsem si jist, že nechcete v očích ostatních obyvatel planety Země vypadat jako ti, kterým je "všechno jedno", kteří si chtějí jen "zachránit svou vlastní prdel".

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu.

2 komentáře:

  1. Na světě je tolik bídy... myslíš, že se všichni ti přistěhovalci do Evropy vejdou? Myslím, že základní problém je, že pokud někam přijdou, měli by co nejdříve pracovat, i třeba základní práce za minimum peněz. Aby si uvědomili - svoboda ano, tu dostanu, ale peníze si musím vydělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. což o to... tady jde hlavně (za ideálního stavu samozřejmě) o respektování se navzájem - na jedné straně ano ať jsem přijdou, protože jsou tady lidé ochotni pomoci jiným v nouzi (nikdy nevíš, kdy to bude potřebovat ten druhý, že ?) s tím, že ta druhá strana respektuje místní zákony a snaží se co nejdříve "zapadnout" (tedy i se snahou o nalezení alespoň přijatelného zaměstnaní)

      - no...a právě v tom to je - ani jedna ze stran NEDODRŽUJE to, co výše v tomto komentáři píši

      a za poslední (což už jsem psal v hlavním článku nad komentářema) - riziko, že jsem propašují nějakého teroristu vždy bude existovat (to kritikou nějaké Merkelové nebo jiného politika nikdo nezmění - a tím se nezastávám žádného politika, jen říkám, že není v lidských silách to takzvaně "ošéfovat"

      Vymazat