Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Třístupňový systém praxe a dekorum vyššího jsoucna

3. 12. 2016 v 19:51 | Kategorie: Posvátná písma | Autor: Lukáš Přibyl

Milí čtenáři,

dnes se zaměříme na dvě (rovněž velice důležité) otázky. V prvé řadě se jedná o tří-úrovňový systém duchovní praxe se vzájemnými kombinacemi. Druhým bodem pak je vytříbené chování, vystupování a to jak v běžné společnosti, tak i ve společnosti specializované. Je potřebné si s tím vším uvědomovat, že ne všechny části jsou vhodné pro začátečníky. Jsou tu i věci, ke kterým se někteří nedostanou ani za celý svůj život.

ad 1 Tří-stupňový systém duchovní praxe a jeho kombinace:

a) slova, pocity, pohyby
b) vnitřní obrazy
c) vědomí (bez pocitů, beze slov a i bez obrazů)

a) asi nejznámější mezi duchovními je kouzlení za pomoci slov a pocitů. Někdo čistě za pomoci slov, jiný k tomu potřebuje i pocity. Je to takový nejjednodušší stupeň vašeho působení. Pocity spolu s pohyby jsou většinou důležité hlavně při rituálech, znásobují totiž výsledný účinek.

b) co se týká vnitřních obrazů, zde už je vaše vůle zaměstnána mnohem více. Nezajímá ji slova ani pocity. Vnímáte (v obrovské rychlosti) jen vaše vnitřní představy, které se pak (v určený moment) opravdu uskuteční. Většinou je vhodná pro duchovní experty či vývojově vyšší bytosti.

c) třetí stupeň je využíván hlavně bohy a nejvyššími bytostmi. Tímto způsobem se vytváří doslova z ničeho něco. Nepotřebujete ani slova, ani pocity, ani pohyby ani vnitřní obrazy. Prostě ke svému cíli využíváte pouze vaši vnitřní energii. 

Je možné v praxi využívat i kombinování výše uvedených možností.

ad 2 Dekorum a způsoby vyššího jsoucna:

Traduje se o mně, že mám blíže k čisté Temnotě. To je fakt, ale pořád se považuji za (více-méně) neutrálního vládce. I tak vás ale sblížím se způsoby nejvyšších existencí čisté Temnoty. Rozlišují ovšem společnost všeobecnou (tedy kdokoliv) a specializovanou (třeba duchovní). 

- v obou společnostech vystupují zpravidla s jistou dávkou opatrnosti a současně si hlídají svůj cíl
- cokoliv dělají, činí tak, aby to bylo především pro ně výhodné (a to bez ohledu na okolí)
- běžně nepoznáte, že se jedná o zastánce čisté Temnoty (museli byste proniknout do jejich nitra)
- pokud k dosažení svého cíle musí vykonat "špinavou práci", nikdy to neudělají osobně, nechávají to na svých "poddaných" či zastáncích
- jak se říká "nikdy si neušpiní své ruce" (jsou arogantní, ale dokáží to mistrně schovávat)
- v některých případech ovládnou mysl jiného k vykonání výše zmíněné "špinavé práce"
- bytosti čisté Temnoty mohou okolo sebe mít i ochranný štít, přes který byste se museli dostat
- co se týká jejich vzhledu, upínají se na (řekněme) "aristokratický styl" (záleží ovšem na dané situaci)
- svědomí je nezajímá, ale jsou schopni se schovávat za moudrost Světla a s tím spojené i cítění (může se stát, že to ve vás budou chtít vzbudit)   
- nejvyšší z nich využívají třetí stupeň z výše nastíněného systému duchovní praxe

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen do "Všeobecné diskuze" bočního menu. 

S přáním pěkného dne, Autor

2 komentáře:

  1. Mít na "špinavou práci" lidi je ideál každého mafiána a diktátora. V nekrvavé podobě ji mohou zastat i tiskoví mluvčí :-)

    OdpovědětVymazat