Společenstvo Antikové: Nový Olymp

Od počátku věků to byl nakonec voják, kdo rozhodl o budoucnosti

13. 12. 2016 v 18:56 | Kategorie: Posvátná písma < | Autor: Lukáš Přibyl <

Související články:

Láskou nezvítězíš
Zbytečné pomluvy a hádání se mezi lidmi

Milí čtenáři,

mnozí se často a rádi odvolávají na důležitost pravdy a spravedlnosti. Ovšem svá práva a pravdu se kolikrát snaží prosazovat i takoví, kteří umí dosti mistrně a obratně manipulovat s předloženými informacemi. Z jednotlivých částeček původní pravdy se tak stává jistojistě jedna velká ucelená lež. Mnozí si tedy neuvědomují nebo nechtějí uvědomovat jakousi řekněme křehkost výše nastíněných hodnot. Ba co hůř, jsou "umělci", schopni (obrazně řečeno) udělat z kruhu čtverec. Jinými slovy je a vždy tu byla schopnost zneužití původních skutečností k "černým" účelům.

A teď, abychom se tedy dostali k jádru naší věci...

Výše uvedené jistým způsobem poukazuje na nutnost přítomnosti dozorujících složek. Ať už je pojmenujeme policií či vojenskou kontrolou, bez něčeho podobného by bylo zavedení práva a prosazování pravdy naprosto zcestné a zbytečné. Možná si říkáte, že co říkám je samozřejmost... pro některé blogery a blogerky patrně ne (více níže).

Proto například já vždy zvýrazňuji... již od počátku všech věků to je síla policistů a/nebo vojáků, co nakonec rozhoduje, kde je pravda a právo. Světu i veškerenstvu vždy vládla síla a větší moc, ne samotné přesvědčení (ať už o čemkoliv).

Na závěr stojí za zmínku názor směrem k jistým pisálkům a blogerkám, kteří si myslí, že všechny spory lze v podstatě vyřešit jaksi "dobrým slovem" a láskou. Moji milí... můžete si být jisti, že bez řádu podloženého výraznější silou, než má protistrana, nic nezmůžete. A tím se krásně dostáváme k nadpisu článku.

Máte-li nějaké dotazy či připomínky, můžete je zapsat buď zde pod článkem nebo v části "Všeobecná diskuze" skrze boční menu. Pokud se ale Váš komentář nehodí k danému článku, je určen do "Všeobecné diskuze" bočního menu. 

S přáním pěkného dne, Autor

2 komentáře:

  1. Důležitá zpráva
    http://the-world-lost-in-the-darkness.blog.cz/1612/stehovani-a-ruseni

    OdpovědětVymazat
  2. http://in-dark-side.blog.cz/1612/chces-zustat-sb

    OdpovědětVymazat